Надпомнуце: актуалносци и наяви подїйох на сербским язику.

Наяви подїйох


Моментално нєт наяви подїйох.

Пастор одржао консултације са представницима изборних листа у Скупштини АП Војводине

28. 07. 2020. Пастор одржао консултације са представницима изборних листа у Скупштини АП Војводине

Нови Сад, 28. јул – Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор одржао је данас консултативне састанке са представницима свих седам изборних листа, које су након избора за посланике у Скупштину АПВ, одржаних 21. јуна и 1. јула 2020. године, освојиле посланичке мандате у Скупштини АП Војводине. 

 

Пастор је, на одвојеним састанцима у Скупштини АП Војводине, разговарао са | цео текст

Свечано отворена спортска балон хала у Ади

15. 06. 2020. Свечано отворена спортска балон хала у Ади

Ада/Нови Сад, 15. јун – У Рекреационом центру „Адица“ у Ади данас је свечано отворена спортска балон хала, објекат који ће додатно побољшати  спортску инфраструктуру у овој општини.

На иницијативу АФК Ада и локалне самоуправе, за овај спортски објекат Покрајинска влада је преко Покрајинског секретаријата за спорт и омладину издвојила нешто више од 4 милиона динара, а 11 милиона динара донирала је Фудбалска | цео текст

Председник Пастор на обележавању Дана МУП-а и полиције

07. 06. 2020. Председник Пастор на обележавању Дана МУП-а и полиције

Београд, 7. јун – Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор присуствовао је централној манифестацији обележавања Дана Министарства унутрашњих послова (МУП) и Дана полиције, која је у присуству државног врха одржана на платоу испред Палате Србија.

Манифестација је почела минутом ћутања за све преминуле од последица корона вируса у нашој земљи, међу којима је било и осам полицајаца.

Председник Републике Србије | цео текст

Одржана онлајн конференција на тему „Перспективе привреде Војводине након пандемије COVID-19“

02. 06. 2020. Одржана онлајн конференција на тему „Перспективе привреде Војводине након пандемије COVID-19“

Нови Сад, 02. јун - Онлајн конференцију на тему „Перспективе привреде Војводине након пандемије COVID-19“, у организацији Привредне коморе Војводине (ПКВ) и компаније „Колор медија комуникејшн“, данас је у ПКВ отворио председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор. Циљ конференције јесте подела искустава земаља у региону и сагледавање реалних последица пандемије Covid-19, као и иницирање даљих одрживих  | цео текст

Слободно кретање грађана на свим граничним прелазима између Србије и Мађарске

25. 05. 2020. Слободно кретање грађана на свим граничним прелазима између Србије и Мађарске

Нови Сад/Реске, 25. мај - Држављани Републике Србије и Мађарске од данас у 10 сати могу слободно да прелазе границу између две земље, без карантина, изјавио је данас министар спољних послова и трговине у Влади Мађарске Петер Сијарто, након састанка са  министарком за европске интеграције Јадранком Јоксимовић и председником Скупштине Аутономне покрајине Војводине Иштваном Пастором.

Сијарто је рекао да се Влада Мађарске | цео текст

Пастор  и Мировић обишли радове на изградњи централног постројења за пречишћавање отпадних вода у Бачкој Тополи

22. 05. 2020. Пастор и Мировић обишли радове на изградњи централног постројења за пречишћавање отпадних вода у Бачкој Тополи

Нови Сад/Бачка Топола, 22. мај - Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Скупштине Војводине Иштван Пастор обишли су данас радове на изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода у Бачкој Тополи чија је укупна вредност готово 600 милиона динара.

Из покрајинског буџета преко Управе за капитална улагања Војводине обезбеђен је највећи део средстава док је локална самоуправа обезбедила 100 милиона динара.

Реч | цео текст

Скупштина Автономней Покраїни Войводини то представитeльнe цело гражданох хторе приноши прeдписаня за вивeршованє законох и других прeдписаньох и общих актох Републики Сeрбиї, чийо вивeршованє зверенe Скупштини, як и одлуки и други общи акти зоз своєй компeтeнциї. Скупштина АП Войводини ма 120 посланїкох хторих ше вибeра на нєпоштредних вибeранкох, зоз тайним гласаньом, по пропорционалнeй вибeранковeй системи, на штири роки... обсяжнєйше

Посланїки

Скупштина АП Войводини ма 120 посланїкох хторих ше вибера на нєпоштредних виберанкох...

Детальнєйше

Статут АПВ

Статут Автономней Покраїни Войводини

Детальнєйше

Принєшени акти

База актох облапя покраїнски скупштински одлуки, одлуки, резолуциї, декларациї, препоруки, заключеня...

Детальнєйше

Ґалерия

Ґалерия фотоґрафийох

Детальнєйше