Svečano otvoren istočni krak Koridora 10

09. 11. 2019. Svečano otvoren istočni krak Koridora 10

Niš, 9. novembar – U prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Vlade Republike Bugarske Bojka Borisova danas je svečano otvoren istočni krak Koridora 10, čime je osposobljen i poslednji kilometar autoputa kroz našu zemlju na ovoj izuzetno važnoj deonici.

Otvaranju poslednje deonice Koridora 10 prisustvovao je i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, | ceo tekst

Održana 34. sednica Skupštine AP Vojvodine

06. 11. 2019. Održana 34. sednica Skupštine AP Vojvodine

Novi Sad, 6. novembar 2019. godine - Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine održala je danas svoju 34. sednicu kojom su predsedavali Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine i potpredsednici. 

Skupština je na sednici razmotrila i usvojila Izveštaj o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2019. godinu u periodu januar – septembar 2019. godine.

Obim budžeta | ceo tekst

Predsedavajući parlamenata zemalja Jugoistočne Evrope odlučno za proširenje EU

04. 11. 2019. Predsedavajući parlamenata zemalja Jugoistočne Evrope odlučno za proširenje EU

Budimpešta/Novi Sad, 4. novembar – Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor učestvovao je danas u Budimpešti na 9. Konferenciji predsednika parlamenata zemalja Jugoistočne Evrope, a centralna tema razgovora bila je budućnost proširenja Evropske unije (EU).

Na ovom tradicionalnom skupu, koji svake druge godine organizuje predsednik Parlamenta Mađraske, a na kojem se učesnicima obratio i predsednik Vlade Mađarske | ceo tekst

Održana sednica Zelene parlamentarne grupe

12. 11. 2019. Održana sednica Zelene parlamentarne grupe

Novi Sad, 12. novembar - Zelena parlamentarna grupa Skupštine AP Vojvodine održala je danas svoju 10. sednicu na kojoj je razmatrala aktuelne probleme pošumljavanja i održavanja šumskog fonda u AP Vojvodini, koje su predstavili predstavnici JP „Vojvodinašume“.

Budući da je reč o dugogodišnjem, složenom i kompleksnom problemu čije ublažavanje zahteva sveobuhvatan pristup, pokrajinske poslanice i poslanici, podržaće | ceo tekst

Ženska parlamentarna mreža u Subotici o položaju žena na tržištu rada

07. 11. 2019. Ženska parlamentarna mreža u Subotici o položaju žena na tržištu rada

Novi Sad/Subotica, 7. novembar - „Žene na tržištu rada“, bila je tema četrvtog u nizu okruglih stolova koje Ženska parlamentarna mreža Skupštine AP Vojvodine organizuje u sedam vojvođanskih lokalnih samouprava, sa ciljem da se putem aktivne diskusije, razmene iskustava, predloga i ideja, pruži institicionalna podrška unapređenju položaja žena.

Okrugli sto u Subotici okupio je pokrajinske poslanice, članice Ženske | ceo tekst

Parlamentarna delegacija Autonomne oblasti Gagauzija posetila Skupštinu APV

05. 11. 2019. Parlamentarna delegacija Autonomne oblasti Gagauzija posetila Skupštinu APV

Novi Sad, 05. novembar - Parlamentarna delegacija iz Republike Moldavije i Autonomne oblasti Gagauzije koja boravi u Studijskoj poseti Republici Srbiji u organizaciji UNDP-a, posetila je danas Skupštinu AP Vojvodine.

Delegacija se na sastanku sa generalnim sekretarom pokrajinske Skupštine Nikolom Banjcem i njegovim najbližim saradnicima, upoznala sa organizacijom, načinom rada, funkcionisanjem i ulogom Službe Skupštine AP | ceo tekst

Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine je predstavničko tijelo građana koje donosi propise za izvršavanje zakona i drugih propisa i općih akata Republike Srbije, čije je izvršavanje povjereno Skupštini kao i odluke i druga opća akta iz svoje nadležnosti. Skupština AP Vojvodine ima 120 zastupnika koji se biraju na izravnim izborima, tajnim glasovanjem, po proporcionalnom izbornom sustavu, na razdoblje od četiri godine... оpširnije

Zastupnici

Skupština AP Vojvodine ima 120 zastupnika koji se biraju na neposrednim izborima...

Detaljnije

Statut APV

Statut Autonomne pokrajine Vojvodine

Detaljnije

Doneseni akti

Baza akata sadrži pokrajinske skupštinske odluke, odluke, rezolucije, deklaracije, preporuke, zaključke...

Detaljnije

Galerija

Galerija fotografija

Detaljnije