Потпредседница Ђанковић на обележавању Дана општине Бачки Петровац

15. 10. 2018. Потпредседница Ђанковић на обележавању Дана општине Бачки Петровац

Нови Сад/Бачки Петровац 15. oктобар - Потпредседница Скупштине Аутономне покрајине Војводине Александра Ђанковић, присуствовала је данас у Бачком Петровцу, свечаној седници Скупштине општине Бачки Петровац, која је уприличена поводом обележавања Дана те општине.  

У присуству потпредседнице Ђанковић, председника Општине Бачки Петровац Срђана Симића, амбасадора Кипра у Републици Србији Константиноса Елијадеса, покрајинских | цео текст

 Председник Пастор и потпредседник Зобеница примили делегацију кинеске провинције Ђилин

15. 10. 2018. Председник Пастор и потпредседник Зобеница примили делегацију кинеске провинције Ђилин

Нови Сад, 15. октобар – Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и потпредседник Скупштине АПВ Дамир Зобеница разговарали су данас са делегацијом кинеске провинције Ђилин, која борави у дводневној посети АП Војводини.

Председник Пастор и потпредседник Зобеница изразили су задовољство због посете делегације Ђилина, те неговања сарадње и пријатељских односа са овом кинеском провинцијом. | цео текст

Председник Пастор на обележавању дана сећања на страдалнике логора Книћанин

13. 10. 2018. Председник Пастор на обележавању дана сећања на страдалнике логора Книћанин

Книћанин/Нови Сад, 13. октобар – У Книћанину код Зрењанина данас је одржан дан сећања на невино страдале Подунавске Немце, а на спомен-обележје „Телечка“ венац је у име Скупштине АП Војводине положио председник Скупштине Иштван Пастор.

Обраћајући се присутнима на обележавању 70 година од затварања концентрационог логора у Книћанину, основаног после окончања Другог светског рата, председник Пастор је подсетио | цео текст

Секретари Бањац и Радин најавили „Прву годишњу конференцију локалних скупштина“

12. 10. 2018. Секретари Бањац и Радин најавили „Прву годишњу конференцију локалних скупштина“

Нови Сад, 12. октобар – У сарадњи Скупштине АП Војводине и Града Новог Сада, уз партнерство Програма Уједињених нација за развој (UNDP) и подршку Владе Швајцарске,  у Скупштини АП Војводине ће се 18. и 19. октобра одржати „Прва годишња конференција локалних скупштина“, најавили су данас генерални секретар Скупштине АПВ Никола Бањац и секретар Скупштине Града Новог Сада Марко Радин.

Генерални секретар | цео текст

Одржан традиционални пријем у Мисији Србије при ЕУ

09. 10. 2018. Одржан традиционални пријем у Мисији Србије при ЕУ

Брисел/Нови Сад, 8. октобар – АП Војводина је и ове године у оквиру Европске недеље регија и градова у Бриселу била домаћин на традиционалном пријему којем је присуствовао известилац Европског парламента Дејвид Мекалистер, представници европских институција и бројних региона и градова, посланици у Европском парламенту, како и представници пословне заједнице.

Домаћини пријема „Vojvodina, great for business, great | цео текст

Потенцијали АП Војводине представљени на Европској недељи регија и градова у Бриселу

08. 10. 2018. Потенцијали АП Војводине представљени на Европској недељи регија и градова у Бриселу

Брисел/Нови Сад, 8. oктобар - Делегација АП Војводине коју предводе председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић присуствовала је данас у Бриселу отварању 16. по реду Европске недеље градова и региона, коју је ове године отворио Жан Клод Јункер, председник Европске комисије.

Потпредседник Милићевић је овом приликом изјавио да је традиционална манифестација Европска недеља | цео текст

Скупштина Аутономне покрајине Војводине је представничко тело грађана које доноси прописе за извршавање закона и других прописа и општих аката Републике Србије, чије је извршавање поверено Скупштини као и одлуке и друга општа акта из своје надлежности. Скупштина има 120 посланика који се бирају на непосредним изборима, тајним гласањем, по пропорционалном изборном систему, на период од четири године... опширније

Посланици

Скупштина АП Војводине има 120 посланика који се бирају на непосредним изборима...

Детаљније

Статут АПВ

Статут Аутономне покрајине Војводине

Детаљније

Донета акта

База аката садржи покрајинске скупштинске одлуке, одлуке, резолуције, декларације, препоруке, закључке...

Детаљније

Галерија

Галерија фотографија

Детаљније