Надпомнуце: актуалносци и наяви подїйох на сербским язику.

Наяви подїйох


Моментално нєт наяви подїйох.

Награђени представници организације Црвеног крста Покрајинских органа, служби и Скупштине Војводине

06. 03. 2020. Награђени представници организације Црвеног крста Покрајинских органа, служби и Скупштине Војводине

Нови Сад, 6. март – Чланица и активисткиња Основне организације Црвеног крста Покрајинских органа, служби и Скупштине АП Војводине, Драгана Карвак, добитница је високог признања Црвеног крста Србије под називом Златни знак. 

У знак захвалности за постигнуте значајне резултате у остваривању задатака и циљева организације Црвеног крста, признање јој је данас уручио председник Црвеног крста Србије Драган Радовановић | цео текст

Одржана Годишња скупштина Друшва лекара Војводине

04. 03. 2020. Одржана Годишња скупштина Друшва лекара Војводине

Нови Сад, 04. март – У Скупштини АП Војводине данас је одржана Годишња скупштина Друштва лекара Војводине Српског лекарског друштва, а присутне чланове поздравио је председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор.

Председник Пастор оценио је да је ово еснафско удружење веома важно за струку, те да његову важност доказује и дугогодишња традиција, односно више од једног века постојања.

„Сматрам да су лечење | цео текст

Председник Пастор расписао изборе за посланике у Скупштини АП Војводине за 26. април

03. 03. 2020. Председник Пастор расписао изборе за посланике у Скупштини АП Војводине за 26. април

Нови Сад, 03. март – Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор расписао је данас редовне изборе за посланике Скупштине АП Војводине за недељу, 26. април 2020. године, а на основу Статута и Покрајинске скупштинске одлуке о изборима посланика у Скупштину АП Војводине.

„Управо сам, као председник Скупштине АП Војводине, на основу овлашћења и обавеза које ми налаже Статут АП Војводине и Покрајинска скупштинска | цео текст

Одржана 37. седница Скупштине Аутономне покрајине Војводине

02. 03. 2020. Одржана 37. седница Скупштине Аутономне покрајине Војводине

Нови Сад, 2. март - Скупштина Аутономне покрајине Војводине одржала је данас своју  37. седницу. Већином гласова покрајинских посланица и посланика, Скупштина је донела аутентично тумачење одредбе члана 47. став 4. Покрајинске скупштинске одлуке о избору посланика у Скупштину Аутономне покрајине Војводине,(„Службени лист АПВ“, број:23/14 и 12/20).

Разлог за доношење овог аутентичног тумачења је да се правилном применом одредбе члана 47. | цео текст

Одржана седница Одбора за прописе

27. 02. 2020. Одржана седница Одбора за прописе

Нови Сад, 27. фебруар - Одбор за прописе Скупштине Аутономне покрајине Војводине одржао је данас своју 35. седницу. Одбор је на седници утврдио Предлог за доношење аутентичног тумачења члана 47. став 4. Покрајинске скупштинске одлуке о избору посланика у Скупштину Аутономне покрајине Војводине („Службени лист АПВ“, број:23/14 и 12/20) и исти доставио Скупштини као доносиоцу предлога.

 
У Скупштини АПВ пуштен у рад систем е-парламент

27. 02. 2020. У Скупштини АПВ пуштен у рад систем е-парламент

Нови Сад, 27. фебруар –  Конференцијом „Е-парламент: дигитализација у служби јачања демократије“ данас је облележено пуштање у рад е-парламент система у Скупштину АП Војводине, који је реализован у сарадњи са Програмом уједињених нација за развој (UNDP) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (SDC).

Говорећи о досадашњим успесима у процесу дигитализације јавних установа у Србији, као и о наредним | цео текст

Скупштина Автономней Покраїни Войводини то представитeльнe цело гражданох хторе приноши прeдписаня за вивeршованє законох и других прeдписаньох и общих актох Републики Сeрбиї, чийо вивeршованє зверенe Скупштини, як и одлуки и други общи акти зоз своєй компeтeнциї. Скупштина АП Войводини ма 120 посланїкох хторих ше вибeра на нєпоштредних вибeранкох, зоз тайним гласаньом, по пропорционалнeй вибeранковeй системи, на штири роки... обсяжнєйше

Посланїки

Скупштина АП Войводини ма 120 посланїкох хторих ше вибера на нєпоштредних виберанкох...

Детальнєйше

Статут АПВ

Статут Автономней Покраїни Войводини

Детальнєйше

Принєшени акти

База актох облапя покраїнски скупштински одлуки, одлуки, резолуциї, декларациї, препоруки, заключеня...

Детальнєйше

Ґалерия

Ґалерия фотоґрафийох

Детальнєйше