Održana zajednička sednica Odbora za ravnopravnost polova i Odbora za bezbednost

30. 01. 2023. Održana zajednička sednica Odbora za ravnopravnost polova i Odbora za bezbednost

Novi Sad, 30. januar - Odbori za ravnopravnost polova i za bezbednost Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, na današnjoj zajedničkoj sednici, utvrdili su Predlog predstavnika Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine za člana i zamenika člana Političkog saveta za sprovođenje Nacionalnog akcionog plana za primenu Rezolucije 1325 Saveta bezbednosti Ujedninjenih nacija – Žene, mir i bezbednost u Republici Srbiji.

Odbori | ceo tekst

Delegacija opštine Prnjavor u poseti Skupštini AP Vojvodine

25. 01. 2023. Delegacija opštine Prnjavor u poseti Skupštini AP Vojvodine

Novi Sad, 25. januar - Delegacija Opštine Prnjavor iz Republike Srpske, predvođena predsednikom Skupštine opštine Željkom Simićem i zamenikom načelnika Opštine Slavišom Milankovićem, koja boravi u dvodnevnoj poseti AP Vojvodini, posetila je danas Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine, gde ih je primio generalni sekretar Skupštine dr Nikola Banjac sa saradnicima. 

U srdačnom i otvorenom razgovoru na sastanku u Skupštini | ceo tekst

Obeležena 81. godišnjica Novosadske racije

23. 01. 2023. Obeležena 81. godišnjica Novosadske racije

Novi Sad, 23. januar – Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, zajedno sa potpredsednikom Skupštine APV Nemanjom Zavišićem i generalnim sekretarom Nikolom Banjcem, prisustvovao je danas komemorativnom skupu i pomenu žrtvama Novosadske racije.

Delegacija Skupštine AP Vojvodine položila je venac ispred spomenika „Porodica“ na Keju žrtava racije, koji simboliše pogrom Srba, Jevreja i Roma u Novosadskoj raciji 1942. | ceo tekst

Obilazak radova na izgradnji brze pruge Novi Sad - Subotica

14. 01. 2023. Obilazak radova na izgradnji brze pruge Novi Sad - Subotica

Novi Sad/Stepanovićevo, 14. januar - Radove na izgradnji brze pruge Novi Sad - Subotica danas su u Stepanovićevu posetili predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Ova deonica duga je 108,2 | ceo tekst

Božićna čestitka predsednika Skupštine APV Ištvana Pastora

05. 01. 2023. Božićna čestitka predsednika Skupštine APV Ištvana Pastora

Novi Sad, 05. januar – Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor čestitao je Božić građanima i sveštenstvu koji ovaj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

„Povodom ovog velikog hrišćanskog praznika, želim da vam domove ispuni blagostanje, mir, ljubav i strpljenje. U danima Božića okrenite se najmilijima, poštujte i volite jedni druge i ojačajte zajedno svoju veru. Želim vam da ga dočekate u dobrom zdravlju i prazničnom raspoloženju. | ceo tekst

Održana sednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju

29. 12. 2022. Održana sednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju

Novi Sad, 29. decembar - Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, na svojoj 21. sednici, razmotrio je i jednoglasno usvojio:

Izveštaj o realizaciji službenog putovanja u Budimpeštu (Republika Mađarska) od 23. do 24. septembra 2021. godine,

Izveštaj o realizaciji službenog putovanja u Banja Luku (Republika Srpska – BiH) od 24. do 25.10.2021. godine,

Izveštaj | ceo tekst

Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine je predstavničko telo gradjana koje donosi propise za izvršavanje zakona i drugih propisa i opštih akata Republike Srbije, čije je izvršavanje povereno Skupštini kao i odluke i druga opšta akta iz svoje nadležnosti. Skupština ima 120 poslanika koji se biraju na neposrednim izborima, tajnim glasanjem, po proporcionalnom izbornom sistemu, na period od četiri godine... opširnije

Poslanici

Skupština AP Vojvodine ima 120 poslanika koji se biraju na neposrednim izborima...

Detaljnije

Statut APV

Statut Autonomne pokrajine Vojvodine

Detaljnije

Doneta akta

Baza akata sadrži pokrajinske skupštinske odluke, odluke, rezolucije, deklaracije, preporuke, zaključke...

Detaljnije

Galerija

Galerija fotografija

Detaljnije