05. 10. 2018. Пастор и Арас посетили успешне примере породичног и женског предузетништва у АПВ

Петроварадин/Рума, 5. октобар – Председник Скупштине АПВ Иштван Пастор и председница Парламента немачке покрајине Баден-Виртемберг Mухтерем Арас посетили су данас предузећа у Петроварадину и Руми, којима са великим успехом руководе жене предузетнице и њихове породице.

Председник Пастор и председница Арас у Петроварадину су посетили Штампарију „Футура“, где су са оснивачима и власницима овог предузећа Ксенијом и Томиславом Влаовић разговарали о значају и изазовима предузетништва у штампарској индустрији. Они су истакли да следеће године, уз отварање новог, савременог објекта штампарије, прослављају велики јубилеј, три деценије постојања компаније. 

Председница Арас и председник Пастор истакли су велико задовољство виђеним достигнутим стандардима у овој штампарији, која је међу најбољима у АП Војвоодини. Председница Арас изразила је посебно задовољство због труда ове компаније да континуирано прати нове технологије, сарађује са Универзитетом у Новом Саду и стручним школама.  

Председник Скупштине АПВ и председница Парламента Баден-Виртемберга обишли су Руми погоне компаније „Аfrodite Mode Collection“ и разговарали са власницом ове успешне модне куће Афродитом Бајић и члановима њене породице.

У ову деценијски изузетно успешну компанију, која ће ускоро у Руми отворити и нови велики фабрички погон, уложено је, према речима Афродите Бајић, пуно породичног труда, преданости, знања и љубави, а данас се њихов бренд продаје у свим земљама региона и шире.

Председник Пастор исказао је поштовање породици Бајић на великом труду коју су уложили у развој текстилне индустрије, отварање радних места и модернизацију. 

Председница Арас истакла је да је импресионирана енергијом коју у АП Војводину исказују жене предузетнице, те нагласила да су управо породичне фирме, према којима запослени осећају већу приврженост, будућност и наше, али и покрајине Баден-Виртемберг.

Пастор и Арас обишли су и породично предузеће „АTOS FRUCTUM“ i винарију „Деурић“ у Малој Ремети, а гостима из Немачке представљен је и успешан бренд с пољопривредног газдинства породице Радојчић из Јаска „Домаћи крављи сир-Фришки јазачки“.