02. 10. 2018.U Skupštini APV otvoren 12. Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama pod nazivom: ČISTA ENERGIJA ZA PAMETNU BUDUĆNOST

Energetski forum u Skupštini AP VojvodineNovi Sad, 02. oktobar - U Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine danas je otvoren 12. Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama pod nazivom: „ČISTA ENERGIJA ZA PAMETNU BUDUĆNOST“. Prvog dana održavanja Foruma, u pokrajinskoj Skupštini, pored uvodnih obraćanja, izlaganja, radnih sesija, predavanja, diskusija i prenošenja iskustava iz zemalja u regionu i EU, svečano su dodeljena i priznanja „TOP ENERGY 2018“, za najuspešnije realizovane projekte u oblasti energetike u protekloj godini. Drugog radnog dana, u sredu, 03. oktobra sa početkom u 10.00 časova, Forum će biti nastavljen u prostorijama Privredne komore Vojvodine u Master centru Novosadskog sajma.

Zajednička vizija organizatora je da ovogodišnji dvodnevni rad Foruma, kredibilitetom prezentovanih koncepata, tehnoloških rešenja i naučnih radova, podstakne kreativnije i konkretnije korišćenje raspoloživih potencijala u čistoj energiji na ovim prostorima, dodatno pokrene saradnju i razvoj energetike u zemljama regiona, kao i usmeravanje naše bududnosti ka visokim ciljevima EU energetske mape puta 2050.

Organizatori ovog događaja su Institut za evropske poslove (INEA), Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i BK Tesla, uz pokroviteljstvo Skupštine AP Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj. 

Otvaranju 12. Međunarodnog foruma o čistim energetskim tehnologijama pod nazivom: ČISTA ENERGIJA ZA PAMETNU BUDUĆNOST, prisustvovali su i Nikola Banjac, generalni sekretar Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, kao i Nenad Grbić, pokrajinski sekretar za za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

 

 

Megjegyzés: az időszerű hírek és az eseménybejelentő szerb nyelven olvasható.