10. 09. 2018.Održana sednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju

Novi Sad, 10. septembar -  Na 30. sednici Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine AP Vojvodine, članovi Odbora doneli su Odluku o upućivanju delegacije Skupštine AP Vojvodine na službeni put u Salcburg (Republika Austrija) od 29. septembra do 2. oktobra 2018. godine. Delegacija će učestvovati na 14.  Konferenciji evropskih regiona i gradova  koji organizuje Institut evropskih regiona (IRE), koji kao ekonomska i naučna institucija, promoviše i proučava regionalizam, umrežava različite regione, gradove, naučne i ekonomske institucije iz Evrope.

Članovi Odbora doneli su i Odluku upućivanju delegacije Skupštine AP Vojvodine i odobravanju sredstava za službeni put u Brisel (Kraljevina Belgija) od 07. do 09. oktobra 2018. godine, gde će predsednik Skupštine APV učestvovati na manifestaciji Evropska nedelja gradova i regiona u Briselu. Na sednici je doneta Odluka i o  upućivanju  delegacije Skupštine AP Vojvodine i odobravanju sredstava za službeni put u Sofiju (Republika Bugarska) od 17. do 20. oktobra 2018. godine, gde će delegacija učestvovati na 7. Godišnjem forumu Dunavske strategije.

Članovi Odbora doneli su Odluku o upućivanju delegacije Skupštine AP Vojvodine i odobravanju sredstava za službeni put u Nejmegen (Kraljevina Holandija) od 20. do 23. novembra 2018. godine, gde će članovi delegacija učestvovati na sednicama Izvršnog odbora i Biroa Skupštine evropskih regiona (AER).

Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju razmotrio je i prihvatio nekoliko izveštaja sa službenih putovanja, koje su članovima Odbora podneli predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i potpredsednik Damir Zobenica.

 

Menţiune: actualităţile şi anunţul evenimentelor sunt în limba sârbă.