09. 05. 2018.Potpredsednica Đanković na obeležavanju 9. maja - Dana pobede nad fašizmom

Aleksandra ĐankovićNovi Sad, 9. maj – Potpredsednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Aleksandra Đanković, prisustvovala je danas Svečanoj akademiji povodom obeležavanja 9. maja - Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, koja je tradicionalno održana u Domu Vojske Srbije u Novom Sadu.

Svečanoj akademiji su prisustvovali predstavnici pokrajinskih i gradskih institucija, Vojske Srbije, Udruženja rezervnih vojnih starešina, Udruženja penzionera Grada Novog Sada, Udruženja vojnih penzionera, Udruženja pilota i padobranaca Vojvodine i drugi. Na svečanosti je ukazano na značaj obeležavanja 9. maja - Dan pobede nad fašizmom, kao jednog od najznačajnijih istorijskih praznika čovečanstva. Uz podsećanje na tekovine i vrednosti antifašističke borbe, upućene su poruke mira i potrebe da se odbrane antifašističke vrednosti u vremenima bezbednosnih izazova i kako je naglašeno, neutemeljenih pokušaja osporavanja istorijskih činjenica.     

Svečanu akademiju povodom Dana pobede nad fašizmom organizovao je Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Vojvodine, pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade. 

 

Poznámka: aktuality a oznámenie udalostí sú v srbskom jazyku.