15. 12. 2017.Чланице Женске парламентарне мреже Скупштине АПВ на 5. Националној конференцији ЖПМ

Ženska parlamentarna mrežaНови Сад/Београд, 15. децембар – Покрајинске посланице и чланице Женске парламентарне мреже Скупштине АП Војводине учествовале су данас у Београду у раду пете Националне конференције Женске парламентарне мреже Народне скупштине Републике Србије. 

На конференцији, организованој са циљем да се представе резултати и примери добре праксе умрежавања механизама родне равноправности, учествовало је више од 500 учесница и учесника из свих крајева Републике Србије. Присутни су били представници државних и покрајинских институција које се баве питањима равноправности, представници градова и општина, локалних механизама за родну равноправност, међународних организација у Србији, организација цивилног друштва и медија.

Испред Женске парламентарне мреже на конференцији су учествовале потпредседница Скупштине АП Војводине Снежана Седлар, координаторка Женске парламетарне мреже Скупштине АП Војводине Ана Томанова Маканова и чланице Извршног одбора Мреже Миа Страјин, мр Маја Седларевић, Зорица Дамјановић, мр Светлана Бабић. 

Радни део конференције одвијао се кроз четири тематске радне групе: „Жене и животна средина”, „Здравље жена”, „Економско оснаживање жена са посебним освртом на сегмент жене на селу”, и „Од Нацрта до Предлога закона о родној равноправности”.

На крају пете Националне конференције Женске парламентарне мреже Народне скупштине Републике Србије донети су и одговарајући закључци и препоруке у циљу даљег унапређења мултисекторске сарадње и веће ефикасности у области родне равноправности. 

 

 

 

Надпомнуце: актуалносци и наяви подїйох на сербским язику.