07. 12. 2017.Potpredsednica Snežana Sedlar na Svečanoj sednici Skupštine opštine Šid

Snežana SedlarNovi Sad, 06. decembar - Potpredsednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Snežana Sedlar prisustvovala je Svečanoj sednici Skupštine opštine Šid, koja je povodom obeležavanja 6. decembra, Dana oslobođenja ove opštine, upriličena u Galeriji slika Sava Šumanović.

U prisustvu predstavnika republičkih, pokrajinskih i lokalnih vlasti, pokrajinskih poslanika, odbornika Skupštine opštine Šid, predstavnika opštinskih institucija, organizacija i građana, predsednik Opštine Šid Predrag Vuković je na Svečanoj sednici kolektivima i pojedincima uručio Godišnja priznanja i plakete koje ova opština dodeljuje u znak društvenog priznanja.

Komisija za dodelu opštinskih priznanja je na predlog Opštinskog veća ove godine donela Odluku da Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine dobije plaketu opštine Šid. U ime pokrajinske Skupštine, plaketu je preuzela potpredsednica Snežana Sedlar koja se zahvalila predstavnicima opštine navodeći da je izuzetno ponosna što je Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine, uz druge državne i pokrajinske organe i zaslužne kolektive i pojedince na lokalu, od strane opštine Šid dobila jedno ovako visoko i značajno priznanje.  

Snežana SedlarPored pokrajinske Skupštine, ovogodišnji dobitnici plaketa opštine Šid su i Pokrajinska vlada, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, ministar bez portfelja zadužen za demografiju i populacionu politiku, zatim, Agencija SAD za međunarodni razvoj (USAID) i druge zaslužne institucije, organizacije i pojedinci.

Svečana sednica bila je prilika da se žitelji Šida i javnost podsete istorijskih činjenica koje su obeležile period rata i oslobađanja. Na svečanosti je izveden i bogat kulturno istorijski program. 

 

 

Please note: current affairs and announcements are in the Serbian language.