20. 10. 2017.Потпредседница Александра Ђанковић присуствовала свечаности поводом обележавања Дана Општине Врбас

Aleksasndra ĐankovićНови Сад, Врбас,20. октобар - Поводом обележавања 20. октобра, Дана општине Врбас, потпредседница Скупштине Аутономне покрајине Војводине Александра Ђанковић, присуствовала је данас свечаној седници Скупштине општине Врбас која је одржана у врбашком Биоскопу „ Југославија“.

Дан општине  је традиционално обележен свечаном седницом Скупштине општине на којој су додељена годишња признања заслужним и истакнутим појединцима, установама и организацијама из Врбаса и околине, пројекцијом филма о тој општини, као и извођењем прикладног културно-уметничког програма.

Уз подсећање на историјске чињенице у вези са ослобађањем Врбаса и досељавањем становника Црне Горе, Босне и Херцеговине и Хрватске у ову општину и њену околину пре 72 године, на седници су представљени остварени резултати на плану развоја општине у последњих годину дана, а разговарано је и о актуелном стању као и о плановима за наредни период. 

Aleksasndra ĐankovićПоред представника општине, локалних одборника и грађана Врбаса, свечаној седници су присуствовали и представници републичких и покрајинских институција, представници градова и општина, Војске Србије, представници верских и националних заједница, СУБНОР-а, као и представници различитих организација и установа и бројни пријатељи општине Врбас.

 

Надпомнуце: актуалносци и наяви подїйох на сербским язику.