02. 06. 2017.Потпредседница Снежана Седлар и Генерални секретар Никола Бањац са студентима Правног факултета

Snežana Sedlar i Nikola Banjac sa studentimaНови Сад, 2. јун – Потпредседница Скупштине Аутономне покрајине Војводине Снежана Седлар и Генерални секретар Скупштине Никола Бањац, примили су данас у покрајинском парламенту студенте прве године основних студија Правног факултета у Новом Саду.

Студенти су посетили покрајинску Скупштину у оквиру обављања вежби из наставног предмета Уставно право. У разговру са домаћинима, они су се ближе упознали са надлежностима, начином рада и доношења одлука у Скупштини Аутономне покрајине Војводине, као највишем органу АП Војводине који врши нормативне и друге функције, у складу са Уставом, законом и Статутом. Такође, студенти су се упознали и са историјатом зграде некадашњег Банског двора, која је проглашена спомеником културе од изузетног значаја и у којој је седиште Скупштине АП Војводине. 

Snežana Sedlar i Nikola Banjac

У срдачном и отвореном разговору, потпредседница Снежана Седлар и Генерални секретар Никоа Бањац, изразили су задовољство што су у прилици да пренесу искуства студентима новосадског Правног факултета чији су и они некада били студенти. 

Као будућим правницима поручили су им да треба да буду свесни значаја правне струке, јер нема ни једне државе, нити државног органа, организације и колектива где она не чини основу и где није заступљена. Примера ради, у Скупштини Аутономне покрајине Војводине највећи број послова је управо из домена општег права, док је добар део послова у тесној вези са правном струком. Такође, поједине јавне функције и позиције у Скупштини могу се обављати само са дипломом завршеног Правног факултета, истакнуто је у разговору.  

Studenti Pravnog fakulteta u Novom Sadu

Посебно нам је драго што сте данас наши гости, те овом приликом желимо да потврдимо да високо ценимо и поштујемо Правни факултет у Новом Саду, истакли су између осталог, у разговору са студентима прве године тог факултета, потпредседница Скупштине Аутономне покрајине Војводине Снежана Седлар и Генерални секретар Скупштине Никола Бањац.