Договорене заједничке активности парламената АП Војводине и Републике Српске

20. 04. 2018. Договорене заједничке активности парламената АП Војводине и Републике Српске

Бања Лука/Нови Сад, 20. април – Генерални секретар Скупштине АП Војводине Никола Бањац и генерални секретар Народне скупштине Републике Српске Марко К. Аћић потписали су јуче у Бањалуци Оквирни план заједничког рада за 2018. годину, у складу са Меморандумом о сарадњи парламентарних служби, који је у новембру месецу прошле године потписан у Новом Саду.

На састанку који је претходио потписивању, размотрени су резултати | цео текст

Јачање сарадње Скупштине АПВ и Народне скупштине Републике Српске

19. 04. 2018. Јачање сарадње Скупштине АПВ и Народне скупштине Републике Српске

Бања Лука/Нови Сад, 19. април - Делегација Скупштине АП Војводине, коју предводи генерални секретар Никола Бањац, борави у дводневној посети Народној скупштини Републике Српске у Бањалуци.

У новембру месецу прошле године у Новом Саду потписан је Меморандум о сарадњи Службе Скупштине АП Војводине и Службе Народне скупштине Републике Српске, а ова узвратна посета учврстила је намере да се партнерски и пријатељски односи продубе и конкретизују. | цео текст

У Скупштини АПВ почело заседање Одбора за културу, образовање и социјална питања PABSEC

18. 04. 2018. У Скупштини АПВ почело заседање Одбора за културу, образовање и социјална питања PABSEC

Нови Сад, 18. април – У Скупштини АП Војводине данас је почело дводневно заседање Одбора за културу, образовање и социјална питања Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње (PABSEC), током кога ће чланови овог Одбора разговарати о унапређењу културне сарадње и мултикултурализма у државама чланицама PABSEC.

Обраћајући се члановима Одбора, председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор рекао је да се не може | цео текст

Зобеница: Приоритет нам је стварање услова за бољи живот младих

18. 04. 2018. Зобеница: Приоритет нам је стварање услова за бољи живот младих

Нови Сад, 18. април – Пoтпредседник Скупштине АП Војводине Дамир Зобеница разговарао је данас са делегацијом Штутгарског округа коју је, предвођених директором Канцеларије за пољопривреду и рурални развој др Куртом Мецгером, чинило двадесет најбољих ученика средњих пољопривредних школа овог дистрикта у немачкој савезној покарајини Баден-Виртемберг, као и њихових професора.

Изразивши задовољство због интезивирања сарадње | цео текст

Односи АП Војводине и Баден-Виртемберга добар пример отворености и сарадње

17. 04. 2018. Односи АП Војводине и Баден-Виртемберга добар пример отворености и сарадње

Нови Сад, 17. април – Предовођена председником Владе Баден-Виртемберга Винфридом Кречманом, делегација једне од најразвијенијих немачких савезних покрајина посетила је вечерас Скупштину АПВ.

На састанку са председником Скупштине АПВ Иштваном Пастором, потпредседницима Скупштине АПВ и представницима посланичких група, још једном је снажно указано на деценијско пријатељство и партнерство Баден-Виртемберга и АП Војводине, | цео текст

Одржана седница Одбора за европске интеграције и међурегионалну сарадњу

16. 04. 2018. Одржана седница Одбора за европске интеграције и међурегионалну сарадњу

Нови Сад, 16. април – На својој 25. седници Одбор за европске интеграције и међурегионалну сарадњу Скупштине Аутономне покрајине Војводине једногласно је донео Одлуку о упућивању делегације Скупштине АП Војводине и одобравању средстава за службени пут у Бању Луку (Република Српска – Босна и Херцеговина), од 18. до 19. априла ове године. Делегација ће боравити у радној посети Народној скупштини Републике Српске. 

Одбор | цео текст

Скупштина Автономней Покраїни Войводини то представитeльнe цело гражданох хторе приноши прeдписаня за вивeршованє законох и других прeдписаньох и общих актох Републики Сeрбиї, чийо вивeршованє зверенe Скупштини, як и одлуки и други общи акти зоз своєй компeтeнциї. Скупштина АП Войводини ма 120 посланїкох хторих ше вибeра на нєпоштредних вибeранкох, зоз тайним гласаньом, по пропорционалнeй вибeранковeй системи, на штири роки... обсяжнєйше

Посланїки

Скупштина АП Войводини ма 120 посланїкох хторих ше вибера на нєпоштредних виберанкох...

Детальнєйше

Статут АПВ

Статут Автономней Покраїни Войводини

Детальнєйше

Принєшени акти

База актох облапя покраїнски скупштински одлуки, одлуки, резолуциї, декларациї, препоруки, заключеня...

Детальнєйше

Ґалерия

Ґалерия фотоґрафийох

Детальнєйше