У Скупштини АП Војводине одржан свечани пријем за учеснике манифестације „Дани Српске у Србији“

16. 09. 2017. У Скупштини АП Војводине одржан свечани пријем за учеснике манифестације „Дани Српске у Србији“

Нови Сад, 16. септембар - У Скупштини Аутономне покрајине Војводине, одржан је свечани пријем за учеснике манифестације „Дани Српске у Србији“. У име домаћина пријема, учеснике је поздравио Генерални секретар покрајинске Скупштине Никола Бањац, а у име организатора манифестације,госте су поздравили министар у Влади Републике Српске, Дане Малешевић, покрајински секретар за регионални развој,међурегионалну сарадњу и локалну | цео текст

АЕР и Скупштина АПВ у новембру организују међународну конференцију о биомаси

14. 09. 2017. АЕР и Скупштина АПВ у новембру организују међународну конференцију о биомаси

Нанси/Нови Сад, 14. септембар – Током наставка пленарних заседања комитета Скупштине европских регија (АЕР),  у којима учествује делегација Скупштине АП Војводине у француском граду Нанси, учесници су разматрали примере добре праксе на тему економије и регионалног развоја, социјалне политике и јавног здравља, као и културе, образовања и младих.

У оквиру заседања Комитета 1 АЕР, који се бави економијом и регионалним | цео текст

Делегација Скупштине АПВ на пленарном заседању свих Комитета АЕР-а

13. 09. 2017. Делегација Скупштине АПВ на пленарном заседању свих Комитета АЕР-а

Нанси/Нови Сад, 13. септембар – Јесење пленaрно заседање свих комитета Скупштине европских регија (АЕР), у чијем раду учествују потпредседници Скупштине АП Војводине Дамир Зобеница, Снежана Седлар и Александра Ђанковић, почело је данас у француском граду Нанси.

Представници региона из читаве Европе ће, поред централне теме изазова са којима се суочава култура у савременом дигиталном добу, разматрати и велики број тема | цео текст

Председници Србије и Мађарске на обележавању 320. годишњице Сенћанске битке

11. 09. 2017. Председници Србије и Мађарске на обележавању 320. годишњице Сенћанске битке

Сента, 11. септембар – Председник Србије Александар Вучић и председник Мађарске Јанош Адер присуствовали су данас свечаној седници посвећеној Дану општине Сента и обележавању 320. годишњице Сенћанске битке.

Сусрет два председника је, како је истакнуто, још једна потврда блиских и пријатељских веза и сарадње двају земаља и потврда даљег развоја добрих односа.

Вучић и Адер заједнички су положили венце на Споменик | цео текст

Отворен Сaјам пољопривреде и привреде „Експо 2017“ у Бачкој Тополи

08. 09. 2017. Отворен Сaјам пољопривреде и привреде „Експо 2017“ у Бачкој Тополи

Нови Сад/Бачка Топола, 09. септембар – Преседник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор отворио је данас у Бачкој Тополи Сајам пољопривреде и привреде „Експо 2017“, који је ове године окупио преко триста излагача.

Поздрављајући учеснике и посетиоце, председник Пастор је истакао да, ако се једна манифестација одржи четрнаест година, онда је то потврда да је идеја била спремна за реализацију, те да је присутност | цео текст

Одржана 14. седница Скупштине АП Војводине

31. 08. 2017. Одржана 14. седница Скупштине АП Војводине

Нови Сад, 31. август – Скупштина Аутономне покрајине Војводине одржала је данас своју 14. по реду седницу у актуелном скупштинском сазиву. Седницом су председавали Иштван Пастор, председник Скупштине АП Војводине и потпредседници. Покрајинске посланице и посланици су на седници разматрали и изјашњавали се о дванаест тачака усвојеног дневног реда.

На почетку седнице, Скупштина АП Војводине је изабрала Жељку Милошевић | цео текст

Скупштина Аутономне покрајине Војводине је представничко тело грађана које доноси прописе за извршавање закона и других прописа и општих аката Републике Србије, чије је извршавање поверено Скупштини као и одлуке и друга општа акта из своје надлежности. Скупштина има 120 посланика који се бирају на непосредним изборима, тајним гласањем, по пропорционалном изборном систему, на период од четири године... опширније

Посланици

Скупштина АП Војводине има 120 посланика који се бирају на непосредним изборима...

Детаљније

Статут АПВ

Статут Аутономне покрајине Војводине

Детаљније

Донета акта

База аката садржи покрајинске скупштинске одлуке, одлуке, резолуције, декларације, препоруке, закључке...

Детаљније

Галерија

Галерија фотографија

Детаљније