18. 06. 2018.Пастор и Мировић у радној посети Бачкој Тополи и Малом Иђошу

Ištvan Pastor

Бачка Топола/Мали Иђош/ Нови Сад, 18. јун - Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и председник Покрајинске владе Игор Мировић, посетили су данас Бачку Тополу и Мали Иђош, где су са општинским челницима и привредницима разговарали о решавању проблема отпадних вода. 

Након разговора, обиласка терена и упознавања са актуелном проблематиком и досадашњим радом на изналажењу решења за постојеће проблеме, договорено је да ће се у наредном периоду заједнички радити на њиховом решавању. Обзиром да изградња пречистача изискује велика новчана средства која општине не могу саме да обезбеде, наглашено је да ће покрајина у складу са буџетским могућностима у наредној години подржати изградњу пречистача отпадних вода, као и да ће се сагледати могућности за обезбеђивање додатних средстава из других извора финансирања.  

Ištvan Pastor

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор оценио је после данашњих разговора у Бачкој Тополи и Малом Иђошу да постоји спремност да се у наредном периоду заједнички ради на решавању овог важног животног проблема. 

 „Овде се ради о животним, а не политичким проблемима и ми смо у данашњим разговорима и са представницима општина и са привредницима видели да је до сада већ доста учињено на изналажењу решења за постојеће проблеме. Желим да истакнем да постоји спремност да у складу са могућностима покрајинског буџета, будемо партнери и да учествујемо у изградњи овог пречистача и да на тај начин допринесемо томе да се проблем решава и овде и у другим општинама“, рекао је у свом обраћању председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор.

Ištvan Pastor

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, рекао је да је циљ посете био да се представници покрајине на лицу места увере у размере, како је оценио, великог проблема, са којим се мештани тих општина суочавају годинама. „Одлучили смо да у наредних неколико месеци, у сарадњи са локалним самоуправама, припремимо велике пројекте који се односе на изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода у Бачкој Тополи и Малом Иђошу, за шта грађевинске дозволе већ постоје“, рекао је председник Мировић.

Ištvan Pastor

Он је истакао да је током посете Бачкој Топли одржан и конструктиван састанак са власницима индустријских постројења тог краја, који су међу највећим  загађивачима, те додао да је са њима договорено да, уз подршку Покрајине, раде на израдњи предпостројења у својим компанијама. „Ово је вишегодишњи посао, који ћемо заједно реализовати, а поред пречистача отпадних вода, посао се односи и на изградњу канализационе мреже, централних колектора и  целокупног чишћења тока реке Криваје“, навео је председник Мировић
.