11. 10. 2017.Покрајина Војводина представила своје вредности на Европској недељи градова и регија

Брисел/Нови Сад, 11. октобар - У Канцеларији АП Војводине у Бриселу, у Мисији Републике Србије при Европској унији, синоћ одржан традиционални пријем који је делегација Покрајинске владе и Скупштине АП Војводине, током Европске недеље региона и градова, организовала за представнике европских регија и градова, учеснике ове манифестације, као и за привреднике заинтересоване за улагање у Војводини.

Пријему „The Vojvodina Story“ присуствовали су представници више европских регија: немачког Хесена, италијанских регија Ломбардија, Фриули Венеција Ђулија и Умбрија, затим Горње Аустрије, суседне Осјечко-барањске жупаније, посланици Европског парламента, представници дипломатског кора и други.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је истакао да гости на вечерашњем представљању покрајине Војводине у Бриселу припадају веома снажном тиму регија, што указује да су у сусретима током трајања европске недеље регија и градова успостављени добри контакти.

Он је додао да је и кроз наступ председнице Владе Србије пред посланицима Европског парламента, и кроз директне контакте делегације Војводине са овим регијама, успешно указано на укупан пут наше земље и на све њене вредности, као и да се посебно, када је о Војводини реч, подцртају и нагласе квалитети које Војводина има и да се прикаже у правом светлу.

„На оваквим скуповима, као што је Европска недеља градова и региона, постоје и они који су недовољно информисани и са предубеђењима. И наш је задатак да будемо видљиви, да аргументима остварујемо наше интересе и да кроз афирмацију наших вредности стварамо мрежу пријатеља у Европи, на добробит свих грађана, што смо и чинили на овогодишњој манифестацији“, рекао је Мировић.

Мировић се захвалио се члановима Европског парламента, представницима регија и градова, пословне заједнице из Белгије и самог Брисела, на сарадњи и присуству на пријему, уз жеље да понесу добре утиске о Војводини.

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор захвалио се гостима из европских региона, истакавши да су данашњи дан и сусрети са представницима европских регија потврда да постоји нада да се сарадња продуби на обострану корист.

На вечерашњем пријему приказан је промотивни филм о Војводини, где су гости могли да се упознају са њеним потенцијалима, у различитим привредним областима, образовању, науци, туризму.