21. 07. 2017.Polaznici Regionalnog romskog programa NDI posetili Skupštinu AP Vojvodine

Goran Gondja i Nikola Banjac sa Romskim aktivistimaNovi Sad, 21. jul - Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine danas je posetila grupa mladih Romskih aktivista, polaznika Regionlanog romskog programa koji sprovodi Nacionalni demokratski institut (NDI) iz Beograda.

U okviru Regionalnog romskog programa, NDI u saradnji sa Romskom nacionalnom zajednicom, aktivno radi na osnaživanju ove zajednice i edukaciji mladih Romskih lidera i aktivista. Jedan od ciljeva programa je i njihovo upoznavanje sa radom državnih, pokrajinskih i lokalnih institucija, organa, ustanova i organizacija.

Goste su u ime Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine primili predsednik skupštinskog Odbora za predstavke i predloge Goran Gonđa, Generalni sekretar pokrajinske Skupštine Nikola Banjac i pomoćnik generalnog sekretara Skupštine Dragutin Galović.

U srdačnom i otvorenom razgovoru sa domaćinima, učesnici Regionlanog romskog programa Nacionalnog demokratskog instituta upoznali su se sa nadležnostima, organizacijom i načinom rada, funkcionisanja i donošenja odluka u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine, sa radom Stručne službe Skupštine, kao i sa istorijatom zgrade Banskog dvora u kojoj se nalazi sedište Skupštine, a koja je proglašena spomenikom kulture od izuzetnog značaja.

Goran Gondja i Nikola Banjac sa Romskim aktivistimaDomaćini su gostima preneli i svoja lična iskustva o radu Skupštine sa pozicija pokrajinskog poslanika, generalnog sekretara i njegovog pomoćnika. Između ostalog, ocenjeno je da Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine u ovom mandatu stabilno i dobro funkcioniše i da daje dobre rezultate.

Učesnici Regionlanog romskog programa u okviru Nacionalnog demokratskog instituta, zahvalili su se domaćinima na srdačnom prijemu i razgovorima, navodeći da je za njih to veoma važno u pogledu sticanja novih znanja i iskustava. Nakon radne posete pokrajinskoj Skupštini, učesnici Regionlanog romskog programa razgovarali su i sa predstavnicima Grada Novog Sada.    

 

Napomena: aktualnosti i najave događaja su na srpskom jeziku.