14. 06. 2017.Потпредседница Ђанковић присуствовала обележавању годишњице битке на Кошарама

Aleksandra ĐankovićНови Сад/Дебељача, 14. јун - Потпредседница Скупштине Аутономне покрајине Војводине Александра Ђанковић, у присуству председника Републике Србије Александра Вучића, представника државних органа, Војске Србије, дипломатског кора, удружења бораца и грађана, присуствовала је данас обележавању 18. Годишњице битке на Кошарама, која је уприличена у општини Дебељача, крај Ковачице. 

Том приликом, председник Републике Србије Александар Вучић је у централном парку у Дебељачи открио споменик једном од погинулих војника на Кошарама 1999. године и некадашњем мештанину те општине Тибору Церни. Вучић је споменик открио заједно са мајком Тибора Церне, Катом након чега је положио венац уз највише државне и војне почасти свим учесницима битке на Кошарама. 

Aleksandra ĐankovićВенце су положиле и делегације Владе Републике Србије и Владе Републике Српске, представници Војске Србије, породица Церна, представници дипломатског кора, председници општине Ковачица и Месне заједнице Дебељача, као и представници Савеза удружења бораца САБОР, који су били иницијатори за подизање споменика Тибору Церни.

Потпредседница Ђанковић је присуствовала обележавању годишњице, на позив Одбора Владе Републике Србије за неговање традиције ослободилачких ратова Србије, који је био организатор догађаја.

Годишњица битке на Кошарама се од ове године први пут обележава у складу са Државним програмом обележавања годишњица историјских догађаја Србије. Aleksandra Đanković

 

 

 

Надпомнуце: актуалносци и наяви подїйох на сербским язику.