08. 10. 2018.Potencijali AP Vojvodine predstavljeni na Evropskoj nedelji regija i gradova u Briselu

Brisel/Novi Sad, 8. oktobar - Delegacija AP Vojvodine koju predvode predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević prisustvovala je danas u Briselu otvaranju 16. po redu Evropske nedelje gradova i regiona, koju je ove godine otvorio Žan Klod Junker, predsednik Evropske komisije.

Potpredsednik Milićević je ovom prilikom izjavio da je tradicionalna manifestacija Evropska nedelja regija i gradova u Briselu uvek dobra prilika da Vojvodina predstavi sve svoje potencijale.

„To je istovremeno i dobra prilika da AP Vojvodina i cela Srbija drugim evropskim regijama predstave i reformske procese koji su veoma važni i koji su u toku u našoj državi u prethodnih nekoliko godina“, kazao je potpredsednik Pokrajinske vlade.

Milićević je naveo da imamo izuzetne rezultate u tim reformskim procesima, te da AP Vojvodina tome daje značajan doprinos.

Kako je Milićević još dodao, Evropska nedelja regija i gradova je prilika za Vojvodinu da predstavi i svoje privredne potencijale i da pozove kompanije iz brojnih evropskih regija da ulažu u Srbiju i Vojvodinu kako bi se ekonomski razvoj, koji je u fokusu u poslednjih nekoliko godina, podigao na još viši nivo.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor naglasio je da je značajno ostvarivati kontinuitet, a Vojvodina je višegodišnjim učešćem na Evropskoj nedelji regija i gradova, i sličnim manifestacijama evropskog ranga stvorila taj kontinuitet.

„Zahvaljujući tome, postali smo prepoznatljivi i stvorili brojene kontakte sa regionima“, kazao je Pastor i naveo da su ljudi iz drugih regiona otvoreni prema Vojvodini i da žele da sarađuju sa našom regijom naročito u sferi privrede.

U delegaciji AP Vojvodine u Briselu boravi i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, predsednik Privredne komore Boško Vučurević i direktorica Fonda Evropski poslovi Vidosava Enderić.

Ovogodišnja Evropska nedelja regija i gradova okupiće najznačajnije regionalne i lokalne aktere iz 70 zemalja, koji će učestvovati u više od 150 zvaničnih događaja. Zvaničnici iz AP Vojvodine uzeće aktivno učešće u sesijama posvećenim proširenju Evropske unije.

 

Please note: current affairs and announcements are in the Serbian language.