08. 10. 2018.Потенцијали АП Војводине представљени на Европској недељи регија и градова у Бриселу

Брисел/Нови Сад, 8. oктобар - Делегација АП Војводине коју предводе председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић присуствовала је данас у Бриселу отварању 16. по реду Европске недеље градова и региона, коју је ове године отворио Жан Клод Јункер, председник Европске комисије.

Потпредседник Милићевић је овом приликом изјавио да је традиционална манифестација Европска недеља регија и градова у Бриселу увек добра прилика да Војводина представи све своје потенцијале.

„То је истовремено и добра прилика да АП Војводина и цела Србија другим европским регијама представе и реформске процесе који су веома важни и који су у току у нашој држави у претходних неколико година“, казао је потпредседник Покрајинске владе.

Милићевић је навео да имамо изузетне резултате у тим реформским процесима, те да АП Војводина томе даје значајан допринос.

Како је Милићевић још додао, Европска недеља регија и градова је прилика за Војводину да представи и своје привредне потенцијале и да позове компаније из бројних европских регија да улажу у Србију и Војводину како би се економски развој, који је у фокусу у последњих неколико година, подигао на још виши ниво.

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор нагласио је да је значајно остваривати континуитет, а Војводина је вишегодишњим учешћем на Европској недељи регија и градова, и сличним манифестацијама европског ранга створила тај континуитет.

„Захваљујући томе, постали смо препознатљиви и створили бројене контакте са регионима“, казао је Пастор и навео да су људи из других региона отворени према Војводини и да желе да сарађују са нашом регијом нарочито у сфери привреде.

У делегацији АП Војводине у Бриселу борави и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, председник Привредне коморе Бошко Вучуревић и директорица Фонда Европски послови Видосава Ендерић.

Овогодишња Европска недеља регија и градова окупиће најзначајније регионалне и локалне актере из 70 земаља, који ће учествовати у више од 150 званичних догађаја. Званичници из АП Војводине узеће активно учешће у сесијама посвећеним проширењу Европске уније.