05. 10. 2018. Pastor i Aras posetili uspešne primere porodičnog i ženskog preduzetništva u APV

Petrovaradin/Ruma, 5. oktobar – Predsednik Skupštine APV Ištvan Pastor i predsednica Parlamenta nemačke pokrajine Baden-Virtemberg Muhterem Aras posetili su danas preduzeća u Petrovaradinu i Rumi, kojima sa velikim uspehom rukovode žene preduzetnice i njihove porodice.

Predsednik Pastor i predsednica Aras u Petrovaradinu su posetili Štampariju „Futura“, gde su sa osnivačima i vlasnicima ovog preduzeća Ksenijom i Tomislavom Vlaović razgovarali o značaju i izazovima preduzetništva u štamparskoj industriji. Oni su istakli da sledeće godine, uz otvaranje novog, savremenog objekta štamparije, proslavljaju veliki jubilej, tri decenije postojanja kompanije. 

Predsednica Aras i predsednik Pastor istakli su veliko zadovoljstvo viđenim dostignutim standardima u ovoj štampariji, koja je među najboljima u AP Vojvoodini. Predsednica Aras izrazila je posebno zadovoljstvo zbog truda ove kompanije da kontinuirano prati nove tehnologije, sarađuje sa Univerzitetom u Novom Sadu i stručnim školama.  

Predsednik Skupštine APV i predsednica Parlamenta Baden-Virtemberga obišli su Rumi pogone kompanije „Afrodite Mode Collection“ i razgovarali sa vlasnicom ove uspešne modne kuće Afroditom Bajić i članovima njene porodice.

U ovu decenijski izuzetno uspešnu kompaniju, koja će uskoro u Rumi otvoriti i novi veliki fabrički pogon, uloženo je, prema rečima Afrodite Bajić, puno porodičnog truda, predanosti, znanja i ljubavi, a danas se njihov brend prodaje u svim zemljama regiona i šire.

Predsednik Pastor iskazao je poštovanje porodici Bajić na velikom trudu koju su uložili u razvoj tekstilne industrije, otvaranje radnih mesta i modernizaciju. 

Predsednica Aras istakla je da je impresionirana energijom koju u AP Vojvodinu iskazuju žene preduzetnice, te naglasila da su upravo porodične firme, prema kojima zaposleni osećaju veću privrženost, budućnost i naše, ali i pokrajine Baden-Virtemberg.

Pastor i Aras obišli su i porodično preduzeće „ATOS FRUCTUM“ i vinariju „Deurić“ u Maloj Remeti, a gostima iz Nemačke predstavljen je i uspešan brend s poljoprivrednog gazdinstva porodice Radojčić iz Jaska „Domaći kravlji sir-Friški jazački“.

 

Megjegyzés: az időszerű hírek és az eseménybejelentő szerb nyelven olvasható.