28. 06. 2018.Потпредседница Ђанковић отворила Омладински камп ”Сабор 2018”

Нови Сад, 28. јун - Потпредседница Скупштине АП Војводине Александра Ђанковић данас је присуствовалa свечаном отварању Међународни омладински камп ”Сабор 2018” на Фрушкој гори, који се ове године одржава девети пут и окупља младе из Републике Србије и региона.

 

Поздрављајући учеснике Кампа и госте истакла је важност постојања оваквих кампова и то што су организатори препознали оно што је данашњој омладини потребно, оцењујући да је ова манифестација једна од највећих хуманитарних кампова на овоим просторима.

 

”Драго ми је што сте у прилици да овде стекнете нова знања и искуства и надам се да ће и неке друге омладинске организације учити од вас и да ћемо овакве кампове имати широм Србије”, истакла је Ђанковић и додала да ће увек имати подршку покрајинске администрације у овом и сличним пројектима.

 

У име Покрајинске владе учеснике је поздравио покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, а присутнима су се обратили и представници амбасаде Русије и организатора.

 

Овај Камп одржава се девету годину за редом у Бањи Јунаковић у Апатину, а ове године по први пут и у објекту Летенка на Фрушкој гори и траје од 28. јуна до 15 јула 2018. године. Кампови су намењени првествено деци без једног или оба родитеља, деци ратних ветерана, избеглих и расељеникх лица, као и другим младима који су се посебно истакли у областима културе, науке и спорта.

 

Сваке године, младима из Србије придружују се и њихови вршњаци из региона и иностранства, а ове године су то деца из Републике Српске и Македоније, као и гости из Словеније и Русије, све у циљу повезивања младих из матице, региона и дијаспоре.

 

Овогодишња тема Кампа је природа, екологија, здрав начин живота и превентива малолетничке деликвенције кроз спорт и друге креативне активности. Отварању су присуствовали и потпредседник Скупштине АП Војводине Мирослав Васин и дипломатски представници амбасада земаља из којих учесници Кампа долазе.

 

 

 

Надпомнуце: актуалносци и наяви подїйох на сербским язику.