10. 05. 2018.Потпредседница Седлар на јавној расправи о Покрајинском антикорупцијском плану

Snežana SedlarНови Сад, 10. мај - Потпредседница Скупштине АП Војводине Снежана Седлар, присуствовала је данас јавној расправи о Предлогу нацрта Покрајинског антикорупцијског плана (ПАП), која је одржана у покрајинском парламенту. Поздрављајући скуп у име Скупштине АП Војводине и у своје лично име, потпредседница Седлар је изразила задовољство и подршку доношењу Покрајинског антикорупцијског плана, указујући на важност овог стратешког документа, а свим учесницама и учесницима, пожелела је успешан рад.

Јавну расправу, која се реализује на основу закључка Покрајинске владе, отворио је потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић,  који је том приликом рекао да је Покрајински антикорупцијски план резултат чврсте опредељености Покрајинске владе, да у складу са својим надлежностима, створи јасан и недвосмислен регулаторни оквир и да у њему дефинише ефикасне алате и механизме за борбу против корупције. Милићевић је подсетио да обавеза доношења тог изузетно важног документа произилази из Националне стратегије за борбу против корупције, донете 2013. године. Та стратегија се заснива на неколико темељних начела од којих је најважније начело нулте толеранције на корупцију, а то начело јасно говори да ниједан облик корупције није прихватљив и зато борба против сваког облика корупције мора бити енергична и бескомпромисна, казао је Милићевић.

О моделу Покрајинског антикорупцијског плана говорила је и Маријана Обрадовић, помоћница директора за послове превенције у Агенцији за борбу против корупције, а документ је презентовала Нела Милишић, председница Радне групе за израду Покрајинског антикорупцијског плана. У јавној расправи, учестовали су представници органа АП Војводине, јавних предузећа, служби, управа и других установа и организација чији су оснивачи Скупштина АП Војводине и Покрајинска влада.

 

 

Надпомнуце: актуалносци и наяви подїйох на сербским язику.