10. 05. 2018.Potpredsednica Sedlar na javnoj raspravi o Pokrajinskom antikorupcijskom planu

Snežana SedlarNovi Sad, 10. maj - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Snežana Sedlar, prisustvovala je danas javnoj raspravi o Predlogu nacrta Pokrajinskog antikorupcijskog plana (PAP), koja je održana u pokrajinskom parlamentu. Pozdravljajući skup u ime Skupštine AP Vojvodine i u svoje lično ime, potpredsednica Sedlar je izrazila zadovoljstvo i podršku donošenju Pokrajinskog antikorupcijskog plana, ukazujući na važnost ovog strateškog dokumenta, a svim učesnicama i učesnicima, poželela je uspešan rad.

Javnu raspravu, koja se realizuje na osnovu zaključka Pokrajinske vlade, otvorio je potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević,  koji je tom prilikom rekao da je Pokrajinski antikorupcijski plan rezultat čvrste opredeljenosti Pokrajinske vlade, da u skladu sa svojim nadležnostima, stvori jasan i nedvosmislen regulatorni okvir i da u njemu definiše efikasne alate i mehanizme za borbu protiv korupcije. Milićević je podsetio da obaveza donošenja tog izuzetno važnog dokumenta proizilazi iz Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije, donete 2013. godine. Ta strategija se zasniva na nekoliko temeljnih načela od kojih je najvažnije načelo nulte tolerancije na korupciju, a to načelo jasno govori da nijedan oblik korupcije nije prihvatljiv i zato borba protiv svakog oblika korupcije mora biti energična i beskompromisna, kazao je Milićević.

O modelu Pokrajinskog antikorupcijskog plana govorila je i Marijana Obradović, pomoćnica direktora za poslove prevencije u Agenciji za borbu protiv korupcije, a dokument je prezentovala Nela Milišić, predsednica Radne grupe za izradu Pokrajinskog antikorupcijskog plana. U javnoj raspravi, učestovali su predstavnici organa AP Vojvodine, javnih preduzeća, službi, uprava i drugih ustanova i organizacija čiji su osnivači Skupština AP Vojvodine i Pokrajinska vlada.

 

 

Megjegyzés: az időszerű hírek és az eseménybejelentő szerb nyelven olvasható.