12. 04. 2018.Потпредседница Седлар на Међународној конференцији „Језик, култура и идентитет“

Snežana SedlarНови Сад, 12. април – У Скупштини АП Војводине данас је отворена дводневна Међународна конференција: „Језик, култура и идентитет“, у организацији Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана“. У име Скупштине АП Војводине учеснике скупа поздравила је потпредседница Снежана Седлар која је нагласила да је поносна на чињеницу што се у покрајинском парламенту равноправно говори шест службених језика, као и на то да у Војводини живи више од 26 етничких заједница.

„Сматрам да сте одабрали право место за одржавање овако значајне конференције и дијалога на тему језика, културе и идентитета. Очување, заштита и унапређење људских и мањинских права, неговање вишејезичности, различитих култура и идентитета националних заједница, препознатљиви су у Републици Србији. Све ово представља и заједничке приоритете у раду и у сарадњи између Скупштине АП Војводине, Покрајинске владе и Покрајинског заштитника грађана  - омбудсмана“, рекла је потпредседница Седлар.

Snežana SedlarОва конференција организована је у жељи да допринесе јавном дијалогу о актуалним темама и питањима друштвене интеграције националних мањина, као и да омогући размену сазнања и искустава са представницима мањинских самоуправа из суседних земаља, На конференцији учествују и представници мањинских самоуправа из Србије, Хрватске, Румуније и Мађарске.

Поред потпредседнице Седлар, у уводном делу конференције обратили су се и Покрајински заштитник грађана – омбудсман проф. др Зоран Павловић и покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић. Конференцији су присуствовали и потпредседница Скупштине Аутономне покрајине Војводине Смиљана Гламочанин Варга и покрајинске посланице и посланици.