05. 04. 2018.Predsedništvo Zelene parlamantarne grupe obišlo Veliki bački kanal

Zelena parlamentarna grupaNovi Sad / Mali Stapar, 5.april – Članovi Predsedništva Zelene parlamantarne grupe, obišli su danas Veliki bački kanal, u okviru priprema za organizaciju Godišnje skupštine te neformalne grupe poslanika u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine. Godišnja skupština Zelene parlamantarne grupe planirana je u periodu od 20. maja do 10. juna, na više različitih lokacija duž Velikog bačkog kanala. 

U cilju preciziranja aktivnosti i određivanja lokaliteta koje će Zelena parlamantarna grupa posetiti u okviru svoje Godišnje skupštine, članovi predsedništva: Branislava Jeftić, Ljubodrag Miščević i Aleksandar Jovanović, razgovarali su sa predstavnicima JVP „Vode Vojvodine“.  

Tom prilikom, članovi Predsedništva su zajedno sa predstavnicima JVP Vode Vojvodine, dr Ratkom Bajčetićem i Imretom Gšvengom, obišli deo Velikog bačkog kanala na deonici od Crvenke do Sivca i na području Malog Stapara, gde su se upoznali sa aktuelnim stanjem na revitalizaciji, izmuljavanju i čišćenju vode, kao i na uređenju priobalja. 

Zelena parlamentarna grupa

Na sastanku je bilo reči i o tehničkoj podršci koju će „Vode Vojvodine“ pružiti Zelenoj parlamantarnoj grupi za vreme sprovođenja aktivnosti na prostoru Velikog bačkog kanala, tokom održavanja Godišnje skupštine. Sastanku je prisustvovala i menadžerka EU Info pointa u Novom Sadu, Biljana Viduka.

 

Please note: current affairs and announcements are in the Serbian language.