09. 02. 2018.Održana sednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju

Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnjuNovi Sad, 09. februar - Na svojoj 21. sednici, Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, doneo je Odluku o obrazovanju Poslaničke grupe prijateljstva Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine sa Skupštinom Istarske županije. 

Navedena poslanička grupa prijateljstva obrozovana je u cilju jačanja i unapređenja višegodišnje institucionalne i međuregionalne saradnje sa Istarskom županijom. U njenom sastavu je 46 pokrajinskih poslanika. Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva je Mateja Kovač, a zamenica predsednika je Vesna Prćić.

U cilju jačanja međuregionalne i parlamentarne saradnje,  sprovođenja planiranih aktivnosti pokrajinske Skupštine i učešća njenih predstavnika na skupovima u organizaciji međunarodnih regionalnih i partnerskih institucija i organizacija, Odbor je doneo tri odluke o upućivanju delegacija Skupštine AP Vojvodine na službena putovanja u inostranstvo.

Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju

Donete su: Odluka o upućivanju delegacije Skupštine AP Vojvodine i odobravanju sredstava za službeni put u Arad, (Rumunija), od 01. do 02. marta 2018. godine, Odluka o upućivanju delegacije Skupštine AP Vojvodine i odobravanju sredstava za službeni put u Arad, (Rumunija), od 20. do 21. marta 2018. godine, kao i Odluka o upućivanju delegacije Skupštine AP Vojvodine  i odobravanju sredstava za službeni put u Štutgart, (SR Nemačka), od 05. do 08. juna 2018. godine. 

Na svojoj današnjoj 21. po redu sednici, Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine doneo je i Godišnji program rada Odbora za 2018. godinu. Između ostalog, Odbor će u skladu sa svojim nadležnostima u 2018. godini, nastaviti da  prati realizaciju aktivnosti na planu međuregionalne saradnje Skupštine AP Vojvodine i njenih predstavnika, što podrazumeva poslove oko učešća predstavnika Skupštine u radu međunarodnih regionalnih institucija i organizacija, uspostavljanje, održavanje i produbljivanje saradnje sa predstavnicima i institucijama drugih regija, posete njihovim predstavničkim telima, kao i aktivnosti poslaničkih grupa prijateljstava koje Skupština AP Vojvodine obrazuje u cilju jačanja institucionalne i međuregionalne saradnje.   

 

Menţiune: actualităţile şi anunţul evenimentelor sunt în limba sârbă.