13. 11. 2017.Генерални секретар Никола Бањац са делегацијом Народне Скупштине Републике Српске

Нови Сад, 13. новембар – Генерални секретар Скупштине АП Војводине Никола Бањац, заједно са сарадницима и руководиоцима ужих организационих јединица у покрајинском парламенту, разговарао је данас са представницима Народне скупштине Републике Српске које је предводио генерални секретар Марко Аћић.

Уочи сутрашњег потписивања Меморандума о сарадњи служби Скупштине АП Војводине и Народне скупштине Републике Српске, на састанку је разговарано о процедурама и принципима рада два парламента, а гостима из Републике Српске уприличена је презентација о раду и функционисању Скупштине АП Војводине.

Генерални секретари Бањац и Аћић истакли су обострано задовољство због почетка новог сегмента у сарадњи АП Војводине и Републике Српске, нагласивши да ће се кроз давање институционалног оквира овој сарадњи створити услови за размену искустава, заједничке едукације, као и аплицирање и реализација заједничких пројеката на обострану корист.

На састанку је договорена и узвратна посета делегације Скупштине АП Војводине Народној скупштини Републике Српске, а током сутрашњег дана свечано ће бити потписан Меморандум о сарадњи служби два парламента.

 

Надпомнуце: актуалносци и наяви подїйох на сербским язику.