13. 11. 2017.Generalni sekretar Nikola Banjac sa delegacijom Narodne Skupštine Republike Srpske

Novi Sad, 13. novembar – Generalni sekretar Skupštine AP Vojvodine Nikola Banjac, zajedno sa saradnicima i rukovodiocima užih organizacionih jedinica u pokrajinskom parlamentu, razgovarao je danas sa predstavnicima Narodne skupštine Republike Srpske koje je predvodio generalni sekretar Marko Aćić.

Uoči sutrašnjeg potpisivanja Memoranduma o saradnji službi Skupštine AP Vojvodine i Narodne skupštine Republike Srpske, na sastanku je razgovarano o procedurama i principima rada dva parlamenta, a gostima iz Republike Srpske upriličena je prezentacija o radu i funkcionisanju Skupštine AP Vojvodine.

Generalni sekretari Banjac i Aćić istakli su obostrano zadovoljstvo zbog početka novog segmenta u saradnji AP Vojvodine i Republike Srpske, naglasivši da će se kroz davanje institucionalnog okvira ovoj saradnji stvoriti uslovi za razmenu iskustava, zajedničke edukacije, kao i apliciranje i realizacija zajedničkih projekata na obostranu korist.

Na sastanku je dogovorena i uzvratna poseta delegacije Skupštine AP Vojvodine Narodnoj skupštini Republike Srpske, a tokom sutrašnjeg dana svečano će biti potpisan Memorandum o saradnji službi dva parlamenta.

 

Megjegyzés: az időszerű hírek és az eseménybejelentő szerb nyelven olvasható.