30. 10. 2017.Održana sednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju

Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnjuNovi Sad, 30. oktobar - Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, održao je danas svoju 18. po redu sednicu u aktuelnom sazivu. Odbor je na sednici doneo Odluku o upućivanju delegacije Skupštine AP Vojvodine na službeni put u Budimpeštu (Republika Mađarska), od 13. do 14. novembra 2017. godine. Delegacija Skupštine AP Vojvodine, sastaće se u Budimpešti sa Odborom za poljoprivredu Parlamenta Republike Mađarske.  

U nastavku sednice, Odbor se upoznao sa Inicijativom za obrazovanje grupe prijateljstva u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine za unapređenje odnosa saradnje sa Republikom Srpskom koja ima za cilj da na obostrano zadovoljstvo unapredi i konkretizuje postojeće oblike saradnje. Povodom inicijative, Odbor je doneo sledeće zaključke:

Usvaja se Inicijativa za obrazovanje grupe prijateljstva u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine za unapređenje odnosa saradnje sa Republikom Srpskom;

Pozivaju se poslaničke grupe i poslanici koji nisu članovi poslaničkih grupa da Odboru za evropske integracije i međuregionalnu saradnju dostave spisak sa imenima i prezimenima članova poslaničkih grupa, odnosno poslanika koji žele da budu članovi pomenute grupe prijateljstva.

 

Poznámka: aktuality a oznámenie udalostí sú v srbskom jazyku.