06. 10. 2017.Đanković: Skupština Vojvodine daje podršku mladima

Novi Sad, 06. oktobar – Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Aleksandra Đanković otvorila je danas regionalnu javnu tribinu pod nazivom „Uzdravlje“, posvećenu uspostavljanju zajedničkih standarda u prevenciji konzumacije i promocije alkohola u omladinskim aktivnostima, u organizaciji Centra za omladinski rad, a podržanu o strane Ministarstva omladine i sporta.

Potpredsednica Đanković izrazila je zadovoljstvo što se tribina održava upravo u Skupštini Vojvodine jer to pokazuje, prema njenim rečima, da su omladinske organizacije prepoznale u ovoj instituciji partnera za saradnju.

Ona je istakla da će pokrajinski parlament, zajedno sa drugim pokrajinskim institucijama pružiti podršku mladima, kao što su to i do sada činili, kao i da će zajedno raditi na unapređenju strategije omladinske politike i njenom sprovođenju.

„Zato vas pozivam da pitate, dajete predloge, inicijative ne samo Skupštini Vojvodine nego i ostalim institucijama, a mi ćemo biti otvoreni za saradnju kako bismo zajednički došli do cilja“, poručila je potpredsednica Đanković.

Regionalne javne tribine predstavljaju nastavak započetog rada na uspostavljanju i implementaciji ovih standarda od strane subjekata omladinske politike u Republici Srbiji, omladinskih udruženja i organizacija, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta. Osim u Novom Sadu, tribine će biti održane i u Kragujevcu, Beogradu i Nišu. Kroz radnu grupe za razvoj Zajedničkih standarda u dosadašnjim aktivnostima su učestvovale tri nacionalne asocijacije za omladinski rad (NAPOR, KOMS i Nacionalna asocijacija KZM). Kao rezultat njihovog rada definisan je dokument Zajedničkih standarda u 4 oblasti: Metodika rada u omladinskim aktivnostima, konzumacija alkohola u omladinskim aktivnostima, finansiranje i sufinansiranje omladinskih aktivnosti, i promocija kulture zdravih stilova života sa fokusom na prevenciju konzumacije i promocije alkohola u omladinskim aktivnostima.

U okviru regionalnih javnih tribina „Uzdravlje“ planirano je predstavljanje zajedničkih standarda, razmena iskustava praktičara omladinskih aktivnosti, diskusija o primeni zajedničkih standarda i kreiranje predloga za njihovu implementaciju u cilju unapređenja zdravlja i blagostanja mladih žena i muškaraca u omladinskim aktivnostima.

 

 

Napomena: aktualnosti i najave događaja su na srpskom jeziku.