21. 07. 2017.Полазници Регионалног ромског програма НДИ посетили Скупштину АП Војводине

Goran Gondja i Nikola Banjac sa Romskim aktivistimaНови Сад, 21. јул - Скупштину Аутономне покрајине Војводине данас је посетила група младих Ромских активиста, полазника Регионланог ромског програма који спроводи Национални демократски институт (НДИ) из Београда.

У оквиру Регионалног ромског програма, НДИ у сарадњи са Ромском националном заједницом, активно ради на оснаживању ове заједнице и едукацији младих Ромских лидера и активиста. Један од циљева програма је и њихово упознавање са радом државних, покрајинских и локалних институција, органа, установа и организација.

Госте су у име Скупштине Аутономне покрајине Војводине примили председник скупштинског Одбора за представке и предлоге Горан Гонђа, Генерални секретар покрајинске Скупштине Никола Бањац и помоћник генералног секретара Скупштине Драгутин Галовић.

У срдачном и отвореном разговору са домаћинима, учесници Регионланог ромског програма Националног демократског института упознали су се са надлежностима, организацијом и начином рада, функционисања и доношења одлука у Скупштини Аутономне покрајине Војводине, са радом Стручне службе Скупштине, као и са историјатом зграде Банског двора у којој се налази седиште Скупштине, а која је проглашена спомеником културе од изузетног значаја.

Goran Gondja i Nikola Banjac sa Romskim aktivistimaДомаћини су гостима пренели и своја лична искуства о раду Скупштине са позиција покрајинског посланика, генералног секретара и његовог помоћника. Између осталог, оцењено је да Скупштина Аутономне покрајине Војводине у овом мандату стабилно и добро функционише и да даје добре резултате.

Учесници Регионланог ромског програма у оквиру Националног демократског института, захвалили су се домаћинима на срдачном пријему и разговорима, наводећи да је за њих то веома важно у погледу стицања нових знања и искустава. Након радне посете покрајинској Скупштини, учесници Регионланог ромског програма разговарали су и са представницима Града Новог Сада.