14. 06. 2017.Potpredsednica Đanković prisustvovala obeležavanju godišnjice bitke na Košarama

Aleksandra ĐankovićNovi Sad/Debeljača, 14. jun - Potpredsednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Aleksandra Đanković, u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, predstavnika državnih organa, Vojske Srbije, diplomatskog kora, udruženja boraca i građana, prisustvovala je danas obeležavanju 18. Godišnjice bitke na Košarama, koja je upriličena u opštini Debeljača, kraj Kovačice. 

Tom prilikom, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je u centralnom parku u Debeljači otkrio spomenik jednom od poginulih vojnika na Košarama 1999. godine i nekadašnjem meštaninu te opštine Tiboru Cerni. Vučić je spomenik otkrio zajedno sa majkom Tibora Cerne, Katom nakon čega je položio venac uz najviše državne i vojne počasti svim učesnicima bitke na Košarama. 

Aleksandra ĐankovićVence su položile i delegacije Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Srpske, predstavnici Vojske Srbije, porodica Cerna, predstavnici diplomatskog kora, predsednici opštine Kovačica i Mesne zajednice Debeljača, kao i predstavnici Saveza udruženja boraca SABOR, koji su bili inicijatori za podizanje spomenika Tiboru Cerni.

Potpredsednica Đanković je prisustvovala obeležavanju godišnjice, na poziv Odbora Vlade Republike Srbije za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije, koji je bio organizator događaja.

Godišnjica bitke na Košarama se od ove godine prvi put obeležava u skladu sa Državnim programom obeležavanja godišnjica istorijskih događaja Srbije. Aleksandra Đanković

 

 

 

Please note: current affairs and announcements are in the Serbian language.