19. 05. 2017.Одржана седница Одбора за образовање и науку

Odbor za obrazovanje i naukuНови Сад, 19. мај - Одбор за образовање и науку Скупштине Аутономне покрајине Војводине на својој 6. по реду седници разматрао је Извештај о раду Педагошког завода Војводине за период јануар – децембар 2016. године. Поред чланица и чланова Одбора, седници су присиствовали Јанош Пушкаш, директор Педагошког завода Војводине и Анико Ширкова, заменица Покрајинског заштитника грађана  - омбудсмана.

На основу Програма рада, Педагошки завод Војводине је у прошлој години наставио да обавља своје развојне, истраживачке, издавачке и друге стручне активности, ослањајући се на искуства из претходног периода. У програму рада за 2016. годину, активности Завода биле су груписане и усмерене на четири области и то: на ефикасност система образовања и васпитања, на образовање у мултикултуралној школи, затим на образовање и васпитање на предшколском и раношколском узрасту, као и на примену иновативних метода у настави.

Након разматрања и дискусије, Одбор је већином гласова усвојио Извештај и предложио Скупштини АП Војводине да предлог дневног реда своје наредне седнице допуни тачком на којој би се разматрао Извештај о раду Педагошког завода Војводине за период јануар – децембар 2016. године.