17. 05. 2017.Održana sednica Odbora za kulturu i javno informisanje

Odbor za kulturu i javno informisanjeNovi Sad, 17. maj – Na svojoj petoj po redu sednici, Odbor za kulturu i javno informisanje Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, jednoglasno je doneo Godišnji program rada tog Odbora za 2017. godinu.

Odbor se na sednici upoznao sa Predlogom programa međunarodnih poseta Fondacije „Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture“. Članicama i članovima Odbora, Predlog programa međunarodnih poseta predstavio je Vuk Radulović, rukovodilac stručnog tima za međunarodnu saradnju i EU fondove u pomenutoj Fondaciji. Nakon uvodnog obrazloženja, predloženo je i prihvaćeno da se Odbor aktivno uključi u realizaciju programa i da predstavnik Odbora bude član delegacija prilikom međunarodnih poseta.  

Odbor se na sednici upoznao i sa aktuelnim stanjem u radu javnih glasila nacionalnih manjina-nacionalnih zajednica na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine. Na sednicu Odbora bili su pozvani i predstavnici medija na manjinskim jezicima. Oni su na sednici informisali članice i članove Odbora o aktuelnim finansijskim i kadrovskim problemima sa kojima se suočavaju ovi mediji, a u cilju iniciranja odgovarajućih rešenja u narednom periodu.

 

Please note: current affairs and announcements are in the Serbian language.